Nieuwsbrief inhoud

Eindelijk is het dan zover! De webshop van Acqua Universo is live. Op de webshop zijn kleine artikelen, zoals de reis- en kraan vitaliser te koop. Natuurlijk kunt u ook de grotere vitalisers bestellen, maar onze eerste prioriteit is persoonlijk toelichting en uitleg bij de aanschaf van een vitaliser. Klik hier om naar de webshop te gaan.

Vitaal Telen
Acqua Universo en Vitaal Telen en haar team zijn trots op Rosa Natura en JB Matricatria die al enkele jaren vitaal water gebruiken. Beiden vitale kwekers zijn namelijk onlangs uitgeroepen door Ranking the Grower tot meest duurzame kweker in de categorie Rozen teler en Sierteelt divers. Rosa Natura en JB Matricaria van harte gefeliciteerd met deze prachtige prijs!

Aankondiging 1e Vitaal Waterdag!
In 2012 organiseert Acqua Universo voor al haar klanten een speciale vitaal waterdag. Binnenkort volgt hier meer informatie over.

Inspiratieochtend Acqua Universo
De inspiratie ochtend, onder leiding van Remy Mosch, is niet zo maar een wandeling. Er zit vaak een verrassingseffect in waardoor mensen op een ‘ander spoor’ worden gezet.
Het komende jaar hebben we de inspiratieochtenden op zondag gepland in het teken van de seizoenen. Er is al een “herfst”ochtend op zondag 11 september. Acqua Universo organiseert al weer 5 jaar de vroege wandeling op zondagochtend. Remy Mosch, Gonny Barendse, Herold Haring of Marianne van Marrewijk hebben deze ochtend regelmatig verzorgd. 

Je weet eigenlijk nooit waar de inspiratie ochtend je brengt. Zo werd er nogal eens gevaren of ontbeten in de stal. Dit verrassingselement zorgt vaak voor hilariteit en tevens inspiratie. De gesprekken zijn dan ook vaak zeer waardevol. Het komende jaar wordt er ieder seizoen een ochtend georganiseerd.

Wilt u de inspiratieochtend ook beleven dan moet u vroeg uit de veren. De start is om 07.30 uur Op Hodenpijl in de v.m. Pastorie in Schipluiden.
Aanmelden kunt u zich via de site van Op Hodenpijl. www.ophodenpijl.nl

 1e nationale conferentie over Vitaal Water

Op 22, 23 en 24 september 2011 organiseert DHV de eerste nationale conferentie over Vitaal Water.
DHV gaat in de conferentie in op de eigenschappen van vitaal water, die tot nu toe niet verklaarbaar zijn, maar die water wel extra kwaliteit geven. Het gaat om de vragen: Wat is water meer dan H2O en wat betekent dat voor de strategie van watervoorziening en waterbeheer?

Vitaal Water is onontgonnen terrein
De conferentie bouwt voort op het feit dat behandeld water ondanks alle bestede zorg, niet hetzelfde is als water uit een natuurlijke bron. Ook al heeft het dezelfde chemische samenstelling, nog steeds is er waarneembaar verschil tussen de natuurlijke toestand en de toestand van water na bewerkingen als zuivering, transport of productieprocessen. Dit verschil, aangeduid met vitale kwaliteit, is het centrale thema van de conferentie.

Onderzoek
Volgens DHV is naast de chemische en bacteriologische samenstelling de vitale toestand van water relevant voor mens en natuur. Vitaal Water is een extra kwaliteitsdimensie, die DHV in water ziet en in het advieswerk wil onderzoeken en toepassen. In verschillende projecten heeft DHV - samen met opdrachtgevers - inzichten op dit nieuwe terrein vertaald naar concrete toepassingen.


Vitaal Water Dagen
De conferentie vindt plaats op het hoofdkantoor van DHV in Amersfoort. Meer informatie via www.dhv.nl.

(WaterForum Online, 24 augustus 2011)


Agenda
Open Inloop: zaterdag 10 september
Inspiratieochtend: herfst: 11 september
Open Inloop: zaterdag 15 oktober
Open Inloop: zaterdag 26 november
Inspiratieochtend: winter: 7 januari 2012